mandag 18. juli 2011

12 Lappeteppe - fiks ferdig!

Jeg skrev i et tidligere innlegg om lappeteppet jeg holdt på å lage, så jeg tenkte å vise dere det ferdige resultatet.

Som jeg skrev tidligere så har jeg veldig vanskelig for å kaste noe av babytøyet som har blitt for lite, så for å slippe å sitte med 9 søplesekker med tøy, så kom jeg på idèen om å lage et lappeteppe av klærne fra hele det første året... Det er så mange av klærne som er litt for godt brukt til at det egentlig er noe å ta vare på, men samtidig er det så veldig typisk for godgutten, så er vanskelig å bare kaste det.


Derfor klippet jeg opp like lapper av alt jeg ville bevare, strøk lappene, og la de opp i et mønster jeg syns var fint. I tillegg kjøpte jeg print-stoff på Panduro, som jeg printet ut mine favorittbilder fra året som har gått på, og noen med fødselsdato og diverse annen info på. Jeg er ikke egentlig veldig sykyndig, så jeg skaffet meg eksperthjelp (les: mamma) og fant frem min ubrukte (!) symaskin.
I starten følte jeg vel at det var litt som de første turene med øvelseskjøring i bil - jeg syns det gikk aaaltfor fort, det var kjipt å svinge, stoppe og kjøre rett... Fordelen var at det ikke kom andre vinglehuer fra høyre og venstre ;) 

Jeg sydde en og en rad sammen med ca 1 cm kant. Så sydde jeg sammen alle radene. Det som er litt utfordrende med et sånt lappeteppe er at det er ørten forskjellige stofftyper som beveger seg helt forskjellig. Men, det skal jo være hjemmelaget... (er vel det man alltid sier når noe er blitt litt skjeivt.) Neste steg var å sy på alle de sammensydde lappene på et stoff, og der klippet jeg ut 80x100 (med 2 cm ekstra på alle sider)  i et fint blått stoff som ble bakgrunnen for lappene. Så sydde jeg på pyntebånd i hvitt og blått. Fronten ble sydd på et tilsvarende stykke stoff i en lysere blåfarge, med vatt inni. Dette ble sydd sammen på vranga, og vrengt. Så sydde mamma igjen vrenge-åpningen for hånd for å ikke få synlig søm. Til slutt festet jeg en lyseblå liten sløyfe over i bunn.


Jeg er blitt veldig glad i teppet allerede, det er som en liten minnevegg for lille virvelvinden, 
og ekstra fint å ha lagd det selv.
Anbefales!
post signature

12 kommentarer:

Sheneligans! sa...

Hei! For en nydelig blogg du har! Lappeteppet er helt fantastisk, så utrolig moro det må være for gutten din å ha det når han blir eldre! Han er jo helt skjønn! Jeg er illustratør og har blogget i 1,5 år, ta gjerne en titt på min blogg også. Følger deg, så jeg kommer til å stikke innom støtt og stadig, for her var det kjempefint! :) Lurte litt på hvordan du får sånn kommentarhjerte oppe i hjørnet? Det var veldig fint! Klem fra Eli.

... sa...

Hei :) Tusen takk for hyggelige ord, og min aller første kommentar på bloggen :D Det setter jeg stor pris på! Du har en fantastisk blogg, utrolig tøff stil på illustrasjonene dine! Digget de små plastkortene, det må jeg prøve ut en dag. Har ikke fått pyntet ordentlig på barnerommet enda, så er på jakt etter kule tips der.
Kommentarhjerte fikk jeg til ved å lage et lite symbol selv i Photoshop, og følge denne bruksanvisningen: http://bloggerstop.net/2010/01/add-comments-bubble-to-post-titles-in.html

Også justerte jeg verdiene på plassering til jeg ble sånn passe fornøyd (i html-en). Lastet forresten opp symbolet til photobucket.com og linket det inn derfra. Bare å spørre om det ikke var helt bra forklart ;) Ha en flott dag videre! Følger bloggen din og :)

Siv ♥ sa...

Åh! Herlig!! For en fantastisk idè!!

Siv ♥ sa...

Jeg har lagt inn tipset på min blogg med henvisning til din... håper ikke det gjør noe?

TANKESPINN og VIRVELVIND sa...

Tusen takk, det var en fin måte å ta vare på minner syns jeg :) Bare spre idèen videre, og legg gjerne igjen link til bloggen din her så kan jeg kikke på den og :)
Kjersti

Janomine sa...

Så fint teppe! Det var ein veldig god idé, som det kan hende eg kopierer etterkvart..
Frøkna her er berre 4 mnd enda, men stabelen med for små klær er allerede ganske så stor ;)

TANKESPINN og VIRVELVIND sa...

Tusen takk Janomine :) Kopier i vei, du kommer garantert til å bli glad i teppet, veldig koselig å ha :) Hehe, de vokser fort de små altså!
Ha en flott dag. Kjersti

Turid sa...

Nydelig teppe, og en veldig god ide! :-) Har tenkt å gjøre det samme til jentene mine, og har tatt vare på alle de søte små kjolene deres fra de var mindre.

Ja, det teppet var virkelig lekkert! :-)

Klem, Turid

TANKESPINN og VIRVELVIND sa...

Hei Turid :)
Tusen takk for det, hyggelig å høre at du likte det. Tenker teppet ditt kommer til å bli kjempefint, veldig koselig måte å ta vare på minnene fra babytida på :)

Klem Kjersti

Bjørkely sa...

Hei hei!
Jeg ble så glad når jeg kom over dette innlegget! Jeg har nemlig hatt planen klar for et slikt teppe i noen år nå ( jente mi er 6 år) Jeg har tatt vare på bodyer o.l som jeg vil bruke, men jeg har ikke turt enda.... Jeg er heller ikke sykyning, og jeg er redd for å ødelegge lappene siden det er så mange ulike tøy.... Men nå skal jeg ta meg selv i nakken og få det gjort. Det var et helt utrolig fint teppe!

klem fra Isabelle

TANKESPINN og VIRVELVIND sa...

Hei Isabelle :)
Så koselig, nå ble jeg glad og :) Flott at du ble inspirert til å sette i gang, det blir garantert kjempefint! Gleder meg til å se :)

Takk for at du la igjen en hyggelig kommentar, det er så moro å få :)

Klem Kjersti

Torunn sa...

Gratulerer så masse som vinner av foreldremanualens bloggekonkurranse!! Send meg en mail med hvilket plagg du ønsker fra min nettbtikk og adressen din på mail: torunn@tuttiogtorunn.com så kommer pakken snart i postkassen din. Her er det litt førstemann til mølla siden det bare finnes et av hvert plagg så legg gjerne med et andre-valg i tilfelle plagget du ønsker allerede er bortlovet.

Klem fra Torunn